diumenge, 12 de juliol del 2009

Le Tour de France; port de Solsona de 3ª, a la cruïlla de Sant Ponç.

(per veure l'imatge, prèm-la)

El proppassat divendres 10 de Juliol, festivitat de St. Cristòfol, el Tour de France va passar lo més a prop possible a la comarca del Berguedà, per poder-lo veure sense tenir que anar-nos-en al país veí.
És digne de veure la caravana publicitària, l’originalitat dels vehicles, la quantitat de marques i el gruix de motos i cotxes que s’hi mouen, però en els finals d’etapa la caravana encara es fa més nombrosa, segons comentava un afeccionat que n’ha vistes altres, molts vehicles de la caravana es dirigien per la C-16 , mentre ell baixada d’una localitat de l’alt Berguedà, per enllaçar amb la C-26 per anar a la cruïlla del embassament de Sant Ponç, per veure’ls passar.
D’altre banda vam tenir la sort de veure quasi el començament del tall bo de l’escapada del dia en el quilòmetre 94 , i a manca de 130 qms. de l’arribada, formada per nou ciclistes i entre ells el dorsal 174 Brice Feillu del equip Agritubel, que va arribar líder amb 5 segons de avantatge, a la meta d’Andorra Arcalís un port de 1ª especial, en el primer any de participació en el Tour, sens dubte un inoblidable jornada per a ell.
I al tornar a casa, vam poder-nos recrear amb el magnífic aspecte que oferia l’embassament de Sant Ponç, ateses les dificultats que vàrem tenir l’any passat per les mateixes dates en les reserves d’aigua, tant de bo que podem mantenir-ho en aquest volum per be de tothom.